Flídr má před tratí v Příbrami respekt

Vedoucí posádka hodnocení Rally Super Série (RSS), Leoš Flídr – Bohumil Ehl se pilně připravuje na start v Příbrami. Ve čtvrtek 28. října v rámci promo akce SVC Náchod Motorsport měl východočeský pilot možnost najet pár desítek kilometrů v ostrém tempu. Samozřejmě, že za volantem Škody Octavie WRC Rextýmu Besedice. O větší porci testování se ale připravil sám.

„Trať v Náchodě na Babím byla skvělá, plno zatáček, horizont, protahováky, vracáky..V jednom z vracáků mi to ale sklouzlo víc než jsem chtěl a stáhla mě krajnice. Za krajnicí byl krátký ostrý sráz a pod ním fotbalové hřiště. Po kolostřešní kombinaci jsem skončil u fotbalové branky. Byla to moje chyba, ale havárie nebyla nijak vážná,“ říká k divácky „nejzajímavější“ pasáži čtvrtečního odpoledne pilot.

O tom, že nehoda opravdu nebyla nijak vážná hovoří poškození. Krom promáčklé střechy, předního skla a levého předního a zadního blatníku zůstala Octavia neporušena. Ještě ve čtvrtek večer byly nejen plechy narovnány ale auto přeskleno, olakováno a byly i nové polepy.

„Oprava nepřesáhla 20 tisíc, dopadlo to víc než dobře,“ poznamenává majitel týmu Vladimír Vitver.

Promo akce je minulostí a na náchodský tým čeká náročná a dlouhá trať Příbrami.
„Jedu teprve druhý podnik ´velkého mistráku´a mám z tratě respekt. Nejvíce jsem si svůj handicap uvědomoval v tréninku, když se kolem mě míhali soupeři těžící za starých rozpisů a obrovských zkušeností.. A já si lámal hlavu jak dané místo zaznamenat,“ říká Leoš Flídr.

„Jestliže se poslední závody vyznačovali krásnými a těsnými souboji se soupeři (G. Szabó a K. Trněný) v Příbrami očekávám jízdu opatrnější. Ve startovní listině je mnoho zvučných jmen zkušených pilotů kteří byť za volanty ´enek´ budou těžit z místní znalosti a zkušeností. Navíc Karel Trněný pojede s Fábií a to je ´wrco´ jiné generace. Budu tedy od posádky vyžadovat srovnatelné časy, ale neočekávám boj o prvenství. Navíc situace v tabulce RSS boj o prvenství nevyžaduje,“ hodnotí předstartovní pozici posádky majitel týmu.

autor: Zdeněk Umlauf