Souboj na Kopné jak se patří

Výborná organizace, skvělá divácká kulisa, nádherné tratě, souboj o vítězství na ostří nože – tak by se dal charakterizovat rallysprint v Kopné z pohledu týmu SVC Náchod Motorsport.

Východočeský tým reprezentovala posádka Leoš Flídr – Bohumil Ehl s vozem Škoda Octavia WRC EVO III tradičně výborně připravená v dílnách Věroslava Cvrčka. Na cílové rampě výkon posádky ozdobil stříbrný věnec za 2. místo v absolutním pořadí. Ztráta na prvního jezdce G. Szabó byla malá – 6,1 vteřiny.

„Kopná mě nadchla. Odjíždím spokojen. I když samozřejmě ve skrytu duše jsem doufal ve vítězství. Gergely Szabó i jeho Focus ovšem neměli žádný slabší moment, byli ve skvělé formě a zaslouženě vyhráli. Gratuluji jim,“ glosoval v cíli Leoš Flídr a pokračoval. „Po opravdu špatném výkonu v Krumlově jsme se snažili napravit naši pošramocenou reputaci. Doufám, že se nám to povedlo a že diváci byli spokojeni. Za podporu při průjezdech jim děkuji.“

Spokojený byl i majitel týmu SVC Náchod Motorsport Vladimír Vitver. „Jsem rád, že se posádka dala psychicky dohromady po nevydařené soutěži v Krumlově. Leoš za volantem v Kopné přesvědčil, že jsme angažovali správného jezdce. Popravdě se skláním před uměním obou prvních jezdců. V jakém tempu, bez výraznějších chyb závod absolvovali mě nadchlo. Těšíme se do Pelhřimova a maďarského jezdce se snažíme přemluvit aby jel též. Memoriál Tomáše Vojtěcha si start více vozů specifikace WRC zcela určitě zaslouží!“

A na závěr jedna zákulisní perlička. Před poslední sekcí, kdy rozdíl mezi prvním Szabóovým Focusem a Flídrovou Octávií byl pouhých 0,5 vteřiny vsadil maďarský pilot vše na jednu kartu. Na rozhodující poslední dvě erzety se snažil svůj vůz maximálně odlehčit a ze servisu odjel nejen bez rezervního kola, ale nechal mechaniky vyndat i zvedák! A jak se nám později svěřil, jel absolutní „hranu“.

Ještě jednou mu gratulujeme a těšíme se na další vyrovnaný souboj.

autor: Zdeněk Umlauf