Flídrův „výlet“ mimo trať v Hustopečích a první místo v celkové klasifikaci

Posádka SVC Náchod Motorsport nastupovala v jihomoravských Hustopečích s jednoznačným cílem vyhrát a minimálně vyrovnat krok s Karlem Trněným na čele tabulky průběžného hodnocení MČR. Nebyl to úkol snadný a po první erzetě se i vytyčený cíl zkomplikoval:

„V první erzetě jsme kousek před koncem vylétli v plné rychlosti do pole. Ztratili jsme okolo půl minuty. Díky nepoškozenému autu jsme ovšem bez problémů projeli nejen cílem úvodní zkoušky, ale dokázali jsme i následující erzetu s převahou vyhrát,“ říká Leoš Flídr a dodává:

„Příčinou kolize byla samozřejmě vysoká rychlost. V daném místě jsme měli rozpis hodně „do rychla“ a trať jsme nezvládli. Pro příznivce rally ještě ale dodám jeden detail, který některým fanouškům uniká. Před startem každé RZ posádka kontroluje tlak v pneumatikách. V Hustopečích na extrémně krátkém přejezdu od rampy k RZ 1 jsme kvůli nedostatečnému prohřátí pneumatik odpustili sice o něco málo více tlaku než obvykle, přesto však v cíli byly naměřené hodnoty mnohem větší než je běžné. Proto se domníváme, že důvodem proč naše Octavia v rychlé pasáži vylétla byl příliš velký tlak v pneumatikách a nedostatečná adheze.“

I přes tento problém náchodská posádka dokázala nejen dostatečnou rychlost ale i psychickou odolnost. Náskok Karla Trněného brzy stáhla a po jeho odstoupení v RZ 5 si zbytek soutěže vychutnala.

„Výsledný náskok napovídá, že jsme jeli v pohodě a zároveň velmi rychle. Věřím, že jsme přihlížející diváky nezklamali. Hustopečská soutěž s kvalitní organizací, zajímavými tratěmi a důstojným vyhlášením vítězů nás mile překvapila. Rádi se sem budeme vracet.“ prohlásil v cíli Leoš Flídr.

Dodejme, že posádka SVC Náchod Motorsport Leoš Flídr – Bohumil Ehl, pilotující vůz Škoda OCTAVIA WRC besedického REX týmu se po druhém dílu MČR ujala průběžného vedení.

Pořadí MČR po dvou závodech:

Flídr-Ehl /Škoda OCTAVIA WRC/ 54 b., Kopecký-Schovánek /Škoda Fabia Kit car/ 43b., Trněný-Pritzl(Kavka) /Škoda OCTAVIA WRC/ 30b.

autor: Zdeněk Umlauf