Flídr jede do Pelhřimova obhajovat vítězství

Před východočeskou posádkou SVC Náchod Motorsport Flídr - Ehl je v kalendáři oblíbený Pelhřimov, další díl seriálu MČR v rally. Náchodský tým se na Vysočině cítí velice dobře a těší se nejen na úžasné prostředí a výbornou organizaci, ale i na nové rychlostní zkoušky:

"Pelhřimov je vždy vyšperkovanou soutěží. Organizační tým je nám znám ještě z našich startů na Monte Pacov a velmi dobře víme, že zkušenost, nadšení a profesionalita pořadatelů jsou atributy, na které se v Pelhřimově můžeme spolehnout," poznamenává na adresu pořádajícího klubu Leoš Flídr.

Posádka se na páteční start postaví tradičně s vozem Škoda Octavia WRC EVO III z dílen REX týmu Besedice. Soupeřů bude celá řada a nejvážnějším podle papírových předpokladů bude Karel Trněný ve voze stejné značky i specifikace.

"Na souboj s Karlem se samozřejmě těším. Karel je rozjetý ze sprintů, trať v Pelhřimově mu sedí a já doufám, že mu budu stačit. Mám za sebou delší pauzu ve které jsem se podrobil plánovanému chirurgickému zákroku a tak nebyl čas ani chuť se svést alespoň v tréninkovém autě. Krom výpadku ve fyzické kondici ale věřím, že jsem nic neztratil z rychlosti," vysvětluje delší závodní pauzu Flídr a dodává:

"Příjemně mě překvapil start Romana Odložilíka s vozem Fiat Punto S 2000. Jen to ale potvrzuje moje slova o výborné organizaci. Tuto českou premiéru Pelhřimovským pořadatelům moc přeji. Na trati to bude zajímavé srovnání starší techniky WRC se špičkovým vozem S 2000."

Tým SVC Náchod Motorsport jede do Pelhřimova s nejvyššími cíli. Svým výkonem za volantem vozu WRC chce vzdát holt památce Tomáše Vojtěcha, který před dvěma lety na této soutěži zahynul a byl jedním z mála otevřených bojovníků za zachování vozů WRC na českých tratích.

autor: Zdeněk Umlauf